"Ботев" (Пловдив) победи "Берое" като домакин и спечели последната квота за България в евротурнирите. "Канарчетата" ще играят в Лигата на конференциите заедно с ЦСКА-София и "Левски", а "Лудогорец" ще представя страната в Шампионската лига.

Двубоят традиционно за последните години противопостави третия ("Ботев") в класирането и "Берое". Той бе последният в клубния ни футбол до началото на юли, когато започва новият сезон.

"Жълто-черните" отбелязаха първия гол в 38-ата минута чрез Мохамед Брахими след ъглов удар.

"Ботев" бе по-активният отбор в атака и пропусна още две чисти положения. Двата отбора имаха претенции за дузпи през първото полувреме, като първата от тях бе отсъдена още в 20-ата секунда за нарушение на Сиам Бен Юсеф срещу Брахими.

Главният съдия Драгомир Драганов обаче прегледа ситуацията с ВАР и отмени решението си. 

"Ботев" удвои в 49-ата минута след нова отлична комбинация. Ето'о центрира в наказателното поле и топката бе овладяна от Конате, който преодоля вратаря Генадий Ганев с техничен удар за 2:0.

"Берое" обаче върна попадението само четири минути по-късно с удар на Давиде Мариани от дъгата на наказателното поле. Гостите опитаха натиск в следващите минути, но така и не стигнаха до чиста голова ситуация.