Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Градушка и поройни дъждове имаше днес в общините Златоград, Мадан, Девин, според данни от общинските администрации. Падналите ледени късове в маданското село Галище достигаха размерите на щраусово яйце, счупвайки керемиди и прозорци, заяви кметът на Мадан Фахри Молайсенов, предаде БТА.  

В Златоград градушката натрупа около 20 см ледена покривка по улиците, според кмета Мирослав Янчев.  Почти изцяло са унищожени посевите в селищата, в които е паднала градушката.

Така изглеждаше Златоград днес. Снимка Фейсбук

 

Наред със земеделската продукция, леденият валеж е поразил алеите с цветя в Златоград.  Общински екипи разчистват пораженията от градушката в града, отводняват се канавки, затлачени шахти и кални наноси. Наводнени помещения,  отнесени скатове и паднали дървета са част от пораженията в Златоград. Почти всички селища в община Мадан са попаднали под градоносния облак. Най-големи са щетите в с. Галище, където има разрушени покриви и счупени прозорци. Хората не помнят толкова унищожителна градушка, обяснява кметът на Мадан Фахри Молайсенов. 

Бурният дъжд, придружен с градушка е наводнил улици, офиси и заведения в Девин. Разрушителното пълноводие вече се оттича в късния следобед и започва разчистване на наносите и следите от пороя в града на минералната вода. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.