Войната в Украйна взе да изнервя Запада. Нека си го признаем, много е дразнещо да ти поскъпва бензинът и водката да е дефицит. Това е страдание, което дори хуманният Запад не може да преглътне току-така. Войната се оказа наистина свирепа история. Едно е да гледаш по интернет как убиват деца и жени в домовете им, друго е като идеш на бензиностанцията, да платиш двойно за дзверо, който караш. Първото не е редно и не е хубаво и ние на Запад даже излизахме по улиците с балони и знамена, за да покажем, че сме добри хора и не сме съгласни. Друго е обаче, когато изведнъж се окаже, че трябва и ние лично да плащаме за тая война. Е, това вече е нечувана жестокост, абсолютно нехуманно отношение, рушене на цивилизацията и неприемливо поведение. Затова дойде време, в което отговорните лидери като Макрон и Шолц започнаха да правят предложения за бързо прекратяване н авойната. Макрон вика – Путин се сърди, защото не му дават територия. Дайте му територия и да спира тая драма, че е лято, ще ходим на море, не ни се занимава с тия глупости вече. Германецът Шолц не беше чак толкова директен, той предлага.... Ем... Не стана ясно какво точно предлага, но вероятно в следващите някоко години ще си доизчисти позицията и ще ни уведоми какво точно предлага. Обаче и на него му досади войната вече, искат от него да взима решения, да ги налага - все нечувани работи.

От САЩ се обади даже и Кисинджър. И той вика да му дадем на Путин територия да си играе на войници, а ние да си гледаме бизнеса.

Аз смятам, че тези предложения са много резонни. Защо да не му дадем на руския човек още земя? Например Макрон да му предложи Нормандия. Или Кисинджър да му даде Тексас. Тексас мисля, че много ще му лепне на Путин. Имат пушки, ползват ги. Може там да си играе на стражари и апаши, колкото иска. Макар и вероятно да е по-трудно да арестуваш за щяло и нещяло граждани, разполагащи с личен арсенал у дома, който се равнява на този на половината руска армия. 

Известно затруднение за руснаците и армията му може да представлява наличието на твърде много високи технологии в тази част на света – то тоалетни чинии, то перални, то телевизори да искаш в САЩ. 

Разбира се, може би избирателите в Нормандия или Тексас няма да приемат толкова радушно идеята за подобни подаръци на територия, затова трябва да сме готови  и на друг вариант. Например да продължим да излизаме по площадите с балони  и знаменца, но все пак, ако може, да свалим санкциите. Все пак хуманността си е хуманност, ама бензинът е с пари!!!