Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Китай затваря въздушното си пространство за самолети "Боинг" (Boeing) и "Еърбъс" (Airbus) на руски авиокомпании, чиито законов статут е неясен след налагането на санкциите заради войната.

Забраната се прилага за самолети, чиито правен статут не е изяснен след западните санкции, съобщи днес руската агенция РБК, цитирана от ДПА.

Пекин иска руските авиопревозвачи да докажат, че самолетите повече не са регистрирани в чужбина. 

Ходът на Китай следва множество пакети санкции, които западните правителства наложиха след руската инвазия в Украйна, започнала на 24 февруари.

ЕС и САЩ забраниха доставката на граждански самолети и резервни части за Русия, както и поддръжката, и застраховането им.

Много от самолетите, които оперират в Русия, са собственост на западни лизингови компании, които спряха да работят с руски доставчици. Москва отказа да върне самолетите и просто ги пререгистрира, 

Според доклада Китай е поискал всички авиокомпании да актуализират данните за самолетите през май, искайки потвърждение от руските авиокомпании, летящи до Китай, че аеропланите повече нямат официална регистрация в чужбина.

Пекин изтегли разрешителните за кацане и минаване през въздушното пространство на самолети "Боинг" и "Еърбъс", за които не е представена необходимата документация, информира РБК.

БТА

Коментари

путлер капут

Е, как така, бе китайски дрОгари? путю толкова разчиташе на вас!

Орките ще летят на кинжали

Руските военни пробвали свръхзвуковата ракета "Кинжал". Според тях летяла 9 пъти по-бързо от звука (трудно да се провери) и поразила цел на 1000 км (и това не може да се провери). Ами като имат такива модерни ракети да вземат да возят оркското население с тях. Защото самолетите Боинг и Ербъс няма да могат да летят въпреки пиратското присвояване на лизинговите машини. Китайците имат своите аргументи. Пътнически самолети на Русия са без фирмени прегледи за сигурността им и без международни застраховки. Подобни летала никой няма да иска да приеме. Самолетите на "Луфтханза" например ползват база за технически прегледи на летището в София. Руснаците ракети правят, но досега не са създали самолети за далечни превози. Пуснаха някакъв прехвален "Суперджет" на "Сухой", но той е за по-къси разстояния и има доста висок процент аварийни инциденти. Е, за какво са им на орките самолети, те си имат Путлер. Ще следват мъдрите му указания и ще летят... в сънищата си.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.