"Ботев" (Враца) запази мястото си в Първа лига с 3:2 срещу "Етър" (Велико Търново) в баража на стадион "Александър Шаламанов" в София. "Болярите" ще продължат да играят във Втора лига и през следващия сезон.

Краят на срещата бе неочакван, след като в 85-ата минута резултатът стана 3:0, врачани започнаха да празнуват, а феновете на търновци започнаха да напускат стадиона. "Виолетовите" обаче набързо върнаха две попадения и в заключителните минути интригата се върна. Подобно на публиката от старата столица.

"Ботев" обаче удържа и заслужено остава в елита.

През първото полувреме головите възможности не бяха много. В 48-ата минута Браян Переа изведе отлично Чавдар Ивайлов по левия фланг и той намери нахлуващия Юлиан Ненов, който преодоля Христо Иванов за 1:0.

В 73-тата падна и второ попадение. Переа получи топката в наказателното поле и сам реализира. "Етър" рухна и пет минути преди края инкасира нов гол. След статично положение и разбъркване Йоан Бауренски направи 3:0.

В 88-ата минута обаче Ловре Кнежевич се оказа сам на празна врата и запали искрица надежда за второразредния тим. Само две по-късно Мариян Иванов изскочи от дълбочина при центриране и с летящ плонж постави развръзката на карта.

В 5-минутното добавено време обаче "Етър" нямаше голови ситуации ще е вън от Първа лига поне още един сезон. Треньорът Веселин Великов обяви, че напуска.