Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Три месеца след старта на тоталната война на Русия срещу Украйна. "Глобалният спасителен екип на Путин" се събира отново. Държавни ръководители, медии, експерти - обичайните заподозрени, нетърпеливи да съхранят ужасяващото статукво и да пожертват хиляди украински животи.

Украйна кърви, без оръжията, които поиска. Путин бърза да анексира още украинска територия, издава паспорти и валута, убива и депортира хиляди, като ги заменя с руснаци, както прави вече 8 години в окупираните земи на Крим и Донбас.

Умиротворителите, работещи с или за Путин, като Кисинджър, се присъединяват към фалшивите "миротворци" във Франция и Италия, за да изпратят повече украинци в ада на руската окупация. Кои са те, че да казват на украинците как да живеят и да умрат?

Путин знае, че оръжията ще стигнат там за по-малко от месец. Той отчаяно се надява да докара нещата до задънена улица, за да постигне прекратяване на огъня, което няма да спазва. Под това прикритие той ще консолидира територия, ще продължи да анексира и ще ликвидира всяка съпротива. Правил го е и преди.

Някои съюзници доставят оръжия бавно, страхувайки се от украинската победа. Ако Украйна постигне по-голям напредък, отблъсквайки Русия назад, западните лидери може да изпуснат момента да постигнат бърз мир. Тогава как ще се втурнат обратно към така желаните руски газ и петрол?

Украйна се нуждае от въздушно покритие. А съюзниците й сочат с пръст и си играят на "горещ картоф" с това кой от какви разрешения има нужда, за да предостави самолети и други оръжия. Искат ли касапницата да приключи, или просто да я прикрият, да отлагат, като по този начин гарантират, че следващия път ще бъде по-лошо?

Макрон се надяваше, че Зеленски ще бъде маршал Петен за Украйна. Но той се оказа Дьо Гол. Украинците не искат да живеят в република Виши под фашисткия режим на Путин. Така че те се борят до крак за своята нация - и за Европа и свободния свят.

Но Европа не се бори до крак за Украйна. "Съюзът" не е единен, не отстоява ценностите от своето основаване. Във война за живот и свобода няма място за приятелски сделки с агресивни диктатори. Какво казват Франция, Италия, Унгария, като правят точно това?

"Глобалният спасителен екип на Путин" не се срамува дори след ужасите в Мариупол и Буча. Редакционни статии все още призовават за подписване на споразумения с военнопрестъпник. Само ако тези умилостивители, здрави и добре охранени, разполагаха с една десета от смелостта, която украинците демонстрират...

Призивите на Путин за сделка са знак за задълбочаването на напрежението заради унищожаването на нахлуващата му армия и предстоящия банкрут - на него и неговата мафия. От ръководството на САЩ се изисква да продължи да върти финансовите винтове, да ги научи, че нещата няма да се подобрят, докато Украйна не бъде цяла и свободна.

Спрете да мислите за отстъпките, които украинците могат да направят. Те плащат ужасна цена с кръв, предстоят десетилетия на възстановяване. Те плащат за годините на слабост и корупция на европейските нации, които с готовност поддържаха търговски и дипломатически отношения с нашествениците.

Украйна се нуждае от всяко оръжие, което поиска и трябва да го получи без колебание. Свободният свят има късмета да разполага със смели и способни украински военни на фронта на война, която те никога не са искали. Война, която Западът се преструваше, че не съществува. Те не са прокси, те са партньор.

Докарайте Путин и неговия режим до фалит. Осигурете на Украйна каквото й трябва, за да спечели. Срам и позор за всеки, който би спасил Путин от последиците на неговата убийствена война. Изборът е на Украйна и докато тя е решена да се бие, ние трябва да се борим редом до нея.

Слава на Украйна.

---

Коментарът на Гари Каспаров е публикуван на личния му профил в Туитър. Преводът е на Клуб Z.

Коментари

Мария Станева

Кой е българският Каспаров? Може би Тео Ушев и никой друг!

Прав е Каскаров

Но Макрон, Шолц, Меркел и другите европедали не са нито Де Гол, нито РРейгън!

Приятел на Украйна

Макрон,този френски лигльо и жалък страхливец, заедно с другите двама некадърници и мошеници-Марио Драги и циганина Орбан, да замълчат и да се засрамят от подлото си поведение спрямо героична Украйна. На междунарозния съд да бъдйт съдени, заедно с престъппиците от фашистка Русия и споменатите по-горе политици/по-скоро жалки, подли и страхливи посерковци/. Това трябва да поискат народите от Европа.

Слава Україні!

Много уважавам Гари Каспаров, но вслучая се надявам аналогията да е неуместна и Украйна да няма нищо общо с тъпата франция! По приятни са мми сравненията с Великобритания и Чърчил!

++++

Чърчил, Желязната Лейди, а сега и Борис Джонсън се представя твърдо срещу Путлер.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.