Американският актьор Кевин Спейси е получил четири обвинения в сексуално посегателство срещу трима мъже, съобщи британската прокуратура днес, цитирана от Си Ен Ен.

Обвиненията са свързани с два предполагаеми инцидента в Лондон през 2005 г., други два през 2008 г. и още един в Глостършър, Западна Англия, през 2013 г.

Предполагаемата жертва на инцидентите от 2005 г. вече е на над 40-годишна възраст, докато двамата мъже, за които се твърди, че са замесени в инцидентите от 2008 и 2013 г., вече са на над 30 години.

Решението за повдигане на обвинение срещу Спейси е извършено "след преглед на доказателствата, събрани от столичната полицейска служба в рамките на нейното разследване".

Въпреки че обвиненията бяха повдигнати в четвъртък, в момента Спейси не е в Англия или Уелс и те не могат да бъдат влязат в сила, докато не влезе в една от тези страни, съобщи говорител на прокуратурата пред Си Ен Ен, без да уточни дали ще бъде искана екстрадицията на актьора.

Спейси спечели две награди "Оскар" за ролите си в "Обичайните заподозрени" и "Американски прелести". През 2017 г. актьорската му кариера се срина след обвинение, че на 26-годишна възраст се е възползвал сексуално от 14-годишния Антъни Рап. По това време актьорът участва в популярния политически сериал по Netflix "Къща от карти", откъдето е изгонен. В последствие над 30 мъже заявиха, че са жертви на сексуални посегателства от страна на Спейси. Той се завърна към актьорството едва през последната година.