“Ботев” (Пловдив) победи с 2:1 у дома “Славия” в двубой от последния 31-и кръг в Първа лига и си осигури третото място. “Канарчетата” взеха медали за първи път от 27 години.

В същото време “Левски” загуби този път от “Лудогорец” - 0:1 на “Герена”. Така “Ботев” събра 53 точки, а “сините” останаха четвърти с 52. Още преди днешната развръзка бе ясно, че “жълто-черните” ще играят бараж със седмия “Берое” за последната българска квота в турнира Лига на конференциите.

“Левски” вече спечели това право от турнира за Купата.

ЦСКА-София направи 0:0 срещу "Черно море" във Варна в мач без значение и за двата отбора. В пореден двубой "червените" не вкараха гол, а феновете им напуснаха стадиона в 19-ата минута. Те издигнаха транспарант с надпис "Срам ни е от вас".

От елита изпадна “Царско село” след срамните сцени вчера срещу “Локомотив” (София) при 1:1. А предпоследният “Ботев” (Враца) ще играе бараж с “Етър”. 

Директно от Втора лига влизат “Септември” (София), “Хебър” (Пазарджик) и “Спартак” (Варна). Догодина Първа лига отново ще е с 16 отбора по решение на БФС.

На мача в Пловдив Джак Лейн откри в 53-тата минута (на снимката горе), в 66-ата Николай Минков удвои, а в 85-ата юношата на "Славия" Валентин Петров намали.

На “Герена” гол на Сисиньо в 28-ата осигури 1:0 за “Лудогорец” срещу “Левски”, който отново игра пред пълен стадион. Поражението не развали доброто настроение сред “сините” фенове, някои от които се снимаха с купата на България преди двубоя.

А след края на срещата приветстваха тима. “Лудогорец” се възползва от едно от малкото си положения, като видимо бе по-концентрираният отбор. “Левски” можеше да стигне до равенство в края на срещата.