Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е разговарял днес с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, като отново е изложил пред него притесненията на Анкара относно приемането на Финландия и Швеция в Алианса, предаде Франс прес, като цитира изявление на турското президентство.

"Докато Швеция и Финландия не покажат ясно солидарността си с Турция по фундаментални въпроси, особено борбата с тероризма, Турция няма да гледа позитивно на тяхното присъединяването им към НАТО", заявил е Ердоган.

Анкара предизвика криза в НАТО, чийто член е, като се противопостави на присъединяването на двете скандинавски страни към Алианса. Хелзинки и Стокхолм взеха решение да се кандидатират за членство след руското нашествие в Украйна и получиха подкрепата на голямото мнозинство от страните членки.

Анкара обаче ги обвинява, че дават подслон на членове на Кюрдската работническа партия (ПКК), която турските власти смятат за терористична организация.

След разговора си с Ердоган Столтенберг заяви в Туитър, че "опасенията в сферата на сигурността на всички съюзници трябва да бъдат взети предвид. Дискусиите продължават".

Процедурата за разширяване на НАТО изисква решение с единодушие.

Коментари

Скандинавци на пангала

Налага се северняците да преосмислят статута си на рай за терористи и всякакви тъмни боклуци. Да не би само издирвани кюрди да намират подслон в Швеция. Там е пълно с чеченци, арменци и афганистански бойци. И на всичко това отгоре, шведите имат нахалството да държат оръжейно ембарго срещу Турция. Еми, не може хем близкоизточно кересте отзад, хем душата в рая.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.