Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Имаше нещо недоизказано във вчерашния запис на министър-председателя Кирил Петков. Имах усещането, че нещо е станало. В края на работния ден, изведнъж така неочаквано. Ако си послужим с начините на изразяване и стила на правителството – нещо имплицитно е станало".

Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира вчерашното изненадващо искане на Петков за ново свикване на Консултативния съвет за национална сигурност по темата с българското вето за преговори на Република Северна Македония с ЕС.

"Какво ще бъде решението на президента, ще видим. Ще си направи анализ и ще излезе с решение", отбеляза все пак Йотова.

По думите й вчера министър-председателят аргументирал това свое решение с международния натиск, но не дал възможност да се чуят и други аргументи – има ли промяна в условията, има ли нови резултати от страна на Северна Македония.

Според нея няма. Затова тя недоумя защо е нужен нов КСНС.

"На 10 януари имаше почти 5-часово заседание на КСНС, след което се излезе с една консолидирана национална позиция с два елемента – че не можем да се обвързваме със срокове, че чакаме конкретни резултати. Ако министър-председателят има аргументи в тази посока, беше добре да ги чуем. Неговите аргументи вчера бяха с външен адрес. Ако правителството е постигнало гаранции и договорености, редно е да ги знаем", заяви вицето на Румен Радев.

По-рано през деня темата с КСНС коментира вицепремиерът Асен Василев. По думите му промяна в българската позиция нямало, но било добре да се препотвърждава на всеки шест месеца.

Илияна Йотова била притеснена и от ситуацията с украинските бежанци - къде ще бъдат настанени те след 31 май. В президентството пристигали гневни писма от граждани, направили резервации. Не можело така да се да нарушават правата на българите.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.