Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Протест на ВМРО затвори Е-79 край Кресна по обяд, съобщава БНР.

Симпатизантите на ВМРО, пристигнали с около 25 автомобила и координирани от евродепутата Ангел Джамбазки, затвориха пътя. "Протестът ни е антиправителствен срещу действията на Кирил Петков", заяви Джамбазки, визирайки подозренията, че премиерът искал еднолично да пусне РСМ до преговори за ЕС.

Минута по-късно, в инструктажа към симпатизантите, той призова за затваряне на пътя за 15-20 мин, а след това автомобилите да се движат с 10 км./ч. в двете посоки и дистанция между колите. "За няколко часа колоната ще стане от Перник до Солун", убеден е той.

Скандиранията на протеста са са:

"И преди, и сега Македония е българска"; "Мизия, Тракия и Македония". 

Прогнозата на Ангел Джамбазки има вероятност да се случи, защото трафикът е изключително натоварен. Изглежда много българи са решили да вземат понеделник като почивен ден и пътуват към Гърция. 

Движението в Кресненското дефиле е със забрана за изпреварване. Колоната ще се движи между двете кръгови кръстовища, слизането от магистралата в посока София-Кулата при Благоевград и връщането на магистралата, отново в посока Кулата, след Кресна. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.