Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Илон Мъск нарече "напълно неверни" твърденията в репортаж на "Бизнес Инсайдър", че е оказал сексуален тормоз над стюардеса на свой частен самолет през 2016 г.

Две години по-късно SpaceX платила на жената 250 000 долара в извънсъдебно споразумение, след като тя завела иск срещу най-богатия човек в света.

Служителката твърди, че след като била назначена на работа получила съвет да вземе лиценз за масажистка, за да масажира милиардера. На един от полетите Мъск я повикал в собствената си кабина на самолета за рутинен масаж на "цялото тяло". Когато стюардесата влязла в стаята, собственикът на SpaceX я е посрещнал "почти гол, само с чаршаф, закриващ в долната част на тялото му". По време на масажа той показал еректиралия си пенис, после я "докоснал по бедрото и предложил да й купи кон, ако направи нещо повече". Стюардесата, която харесвала да язди коне в свободното си време, отказала и довършила масажа ортодоксално. 

Тази история е поддържана от стюардесата и нейна приятелка, пред която разказала историята. Служителката твърди, че след тази случка се е почувствала маргинализирана на работното си място. Според нея е "била наказана заради отказа си да проституира". 

Мъск категорично отрича. В отговор на статията на "Инсайдър", той каза пред новинарския сайт, че има "много повече към тази история".

"Ако бях склонен да упражнявам сексуален тормоз, това едва ли щеше да е първият случай в цялата ми 30-годишна кариера, когато нещо подобно ще излезе наяве", добавяйки, че историята е "политически мотивирана".

Без да се позовава директно на статията, Мъск написа в Туитър този петък, че атаките срещу него трябва да бъдат "гледани през политическа призма" и увери, че ще продължи да се бори за "вашето право на свобода на словото".

Милиардерът оповести в сряда, че ще гласува вече за Републиканската партия, вместо за Демократическата, предричайки, че ще последва "мръсна кампания" срещу него.

Мъск се съгласи да купи Twitter, социалната медийна компания с 229 милиона потребители, за 44 милиарда долара. Но след това предупреди, че сделката е "отложена", докато не получи допълнителни подробности за броя на фалшивите и спам акаунти в платформата.

Акциите на Tesla паднаха с повече от 10% в петък на фона на опасенията, че предполагаемият сексуален тормоз и предишни негови политически изявления могат да навредят на марката и продажбите на фирмата. Спадът свали около 66 милиарда долара от пазарната стойност на компанията за електромобили и постави акциите на най-ниското им ниво от миналия август насам.

Ключови думи

Коментари

Съвсем случайно

Точно 1 ден след като Илон заяви, че вече няма да гласува за демократите, а вотът му отива при републиканците, ИЗВЕДНЪЖ се намери пачаврата. Това сме го виждали още от Сторми Даниелс. Къде по света левичарите не са идиоти и дебили, а?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.