Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Руските активи на френския автомобилен производител Renault стават държавна собственост на Руската федерация, съобщи Министерството на промишлеността и търговията на Русия в Телеграм.

„Подписаните споразумения предвиждат прехвърляне на акции на Renault Russia на град Москва и акции на AVTOVAZ на държавата, представлявана от предприятието NAMI, подчинено на руското министерство на промишлеността и търговията“, се казва в изявлението.

В резултат на сделките дяловете в активите ще бъдат разпределени, както следва:

100% акции на CJSC Renault Русия ще бъдат собственост на правителството на Москва.

67,69% от акциите на автоконцерна АвтоВАЗ (те бяха собственост на Renault) стават собственост на Руската федерация, представлявана от NAMI.

"В рамките на съществуващите лицензи ще продължи производството на цялата гама автомобили Lada в заводите на АВТОВАЗ. АВТОВАЗ ще предоставя и услуги по поддръжка на автомобили Renault на руския пазар", допълват от руското министерство, цитирано от украинския информационен сайт "Гордон".

В договора е записано, че Renault може да се завърне в страната в следващите шест години.

По-интересната част е свързана с идеята в завода на Renault в Москва, в който досега се сглобяваха модели на френската марка, а също така на Nissan и Dacia, да бъде възроден "Москвич". Някога той се правеше именно там, преди част от предприятието да бъде придобито от Renault след фалита на АЗЛК.

За намеренията за "Москвич" написа в личния си блог кметът на града Сергей Собянин, цитиран от ТАСС.

По думите му основен технологичен партньор за връщането към живота на "московеца" ще стане "Камаз". Отначало ще се произвеждат стандартни автомобили, а в бъдеще щяло да се премине и към електромобили.

Коментари

Лада Веста,

но без вносни части: https://t.me/UkrainianWitness/2322

путлер капут

Как да се запиша на опашката за това чудо на автомобилостроенето?

путлер капут

москвич всъшност е популярното название на съветска автомобилната марка от миналото - азлк. азлк се дешифрира - Аж, Защо Ли те Купих!

Браво!

Отивам да направя вноска в ДСК 1500 лв за Москвич 408. Работи с нискооктанов бензин, може и без акумулатор, пали лесно с манивела.... супер е.

А аз ще изчакам

месец-два, докато решат да произвеждат каруци/каляски вместо Москвич, та да си купя конче и да се придвижвам със зелена енергия.
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

К

Баси пропагадното заглавие. Журналиста който го е написал, да хваща влака за масква и никога да не се връща тук. Общо взето този журналист е долен лъжец и нямам никакво намерение да се извинявам. Точно същия долен лъжец, като тези по руската пропаганда. .................... НОВИНАТА Е ТАКАВА .................. Френският автомобилен производител Renault заяви, че продава мажоритарния си дял в руския автомобилен производител Автоваз, в споразумение, което ще му струва около 2,2 милиарда евро (1,8 милиарда британски лири)
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

К

... Участието на Renault от близо 70% в Автоваз ще бъде продадено на Руския централен институт за изследване и развитие на автомобилите и двигателите, наречен Nami. Сделката включва шестгодишна опция за обратно изкупуване на дела. Останалите акции в "Автоваз" държи "Ростех".

Боже, Путлер пуска машината на времето

И какво ще стане ако заедно с Москвич, ботоксовото джудже Путлер реши да възкеси и Запорожец. не вярвам да го направи, защото Запорожец непрекъснато ще напомня на мужиците какъв бой са яли преди и сега в Украйна. Иначе руснаците действително ще имат нужда от Москвич ако не искат да се транспортират с летни кънки. Да вземат да вдигнат един паметник работник и колхозница и напред към светлото съветско бъдеще.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.