"Ливърпул" отново е на финал на Шампионската лига - общо десети. За едно полувреме "червените" вдигнаха кръвното на феновете си, но след това се коригираха, побеждавайки "Виляреал" с 3:2 след 0:2. Общият резултат е 5:2.

"Жълтата подводница" повярва в чудо с головете на Булае Диа в 3-тата и Франсис Коклен в 41-ата. Така победителят в Лига Европа изравни общия резултат - 2:2. А в края на полувремето домакините претендираха и за дузпа, ситуацията бе подмината от съдияна Дани Макели.

"Ливърпул" бе неузнаваемо пасивен през първата част. Изигра може би най-слабото си полувреме за целия сезон. 

През втората част обаче всичко се промени. Гостите натиснаха, взеха топката и не оставиха въздух на съперника си, който явно се и умори след тоталното раздаване с преса от първия съдийския сигнал.

Всяка атака на "Ливърпул" вещаеше опасност. Както и преди седмица на "Анфийлд", всичко се реши много бързо. Фабиньо намали в 62-ата, а в 67-ата влезлият като смяна Луис Диас изравни. И в двата случая топката мина между краката на вратаря Херонимо Рули.

Личеше, че "Виляреал" няма сили за отговор. И при поредната грешка в защитата на "жълтите", Садио Мане направи обрата пълен - 3:2. До края резултатът можеше да стане и по-голям в полза на тима на Юрген Клоп.

"Ливърпул" продължава по график към спечелването на безпрецедентните четири трофея този сезон. Той вече грабна един - Купата на Лигата в Англия. Финалист е за Купата на ФА, сега в Шампионската лига, а може да стане и шампион на Висшата лига.

А на финала в ШЛ в края на май в Париж чака "Реал" (Мадрид) или "Манчестър Сити", които в сряда вечер играят реванш след 3:4 миналата седмица.

За втори пореден сезон финалът може да е английски. Миналата година до прекия спор за най-голямото отличие в клубния футбол стигнаха "Сити" и "Челси". А "Ливърпул" е на трети финал за последните 5 г. - все с Клоп. Има загуба и победа.