"Манчестър Сити" и "Реал" (Мадрид) бяха замесени в пореден голям мач този сезон, като сега го изиграха помежду си - 4:3 в първия полуфинал на Шампионската лига.

Реваншът е идната седмица в испанската столица.

Английският шампион и почти сигурният испански направиха паметен спектакъл, в който първият повеждаше с 2:0, 3:1 и 4:2, но притиснати в ъгъла "белите" не позволиха тежка загуба. На "Бернабеу" може да се случи всичко.

Пеп Гуардиола отново се изправи срещу "Реал" и стария си познайник Карло Анчелоти и опита да им вгорчи живота още от първите минути.

Във 2-ата Кевин де Бройне засече центриране във 2-ата - 1:0, мечтан старт за "гражданите". Течеше 11-ата, когато Габриел Жезус удвои при сходна ситуация и нова грешка в защитата на "лос меренгес".

Като от нищото "Реал" отвърна - Карим Бензема напомни за уникалната си форма във втори пореден сезон, възползвайки се също от центриране.

До края на полувремето отново се игра предимно пред вратата на Тибо Куртоа. По чудо не падна трети гол.

Това стана в 53-тата - Фил Фодън прониза белгийския национален страж. Отговорът дойде бързо - 2:3 чрез Винисиус в 55-ата.

Което не устройваше "Сити" и тимът на Гуардиола продължи да настоява. "Реал" беше натикан в наказателното му поле, така, както повечето съперници на "небесносините". Поне опитваше да контраатакува.

В 74-ата Бернардо Силва "препарира" Куртоа, като изстреля снаряд в горния му десен ъгъл и независимо, че вратарят беше там, не успя да реагира - 4:2.

"Реал" все пак имаше думата последен - Емерик Лапорт игра с ръка при центриране, дузпа, реализирана в стил "Паненка" от Бензема.

До края нов гол не падна, въпреки че "Сити" не беше далеч от пети (а и преди това - още при 4:2).

В сряда е и вторият полуфинал - между "Ливърпул" и "Виляреал". Купата е на Острова - изложена първо на "Етихад", а в сряда и на "Анфийлд", където има шест такива. Къде обаче ще отиде оригиналната, ще узнаем в края на май в Париж.