Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

КПКОНПИ за пореден път се похвали, че съдът е отказал на Иво и Галя Прокопиеви да вдигне запори върху техни имущества. Посочва се, че запрените активи са собственост на „Алфа финанс холдинг“ и трети дружества. А в молбата за вдигане на обезпечителните мерки, която била от 13 ноември 2021 г., се посочва, че запорираното имущество не е собственост на проверявано лице.

От комисията на Сотир Цацаров напомнят, че това е девети пореден път, в който съд оставя без уважение искане на Галя и Иво Прокопиеви и свързани с тях юридически лица, за отмяна на 24 мерки за „запор“ на дружествени дялове и акции по иск на Комисията. 

Осмият път бе през ноември и всеки път от Комисията следва нарочно прессъобщение.

Стойността е общо 204 млн. лв., макар че само преди дни депутатът от ДПС Йордан Цонев каза, че новите управляващи воюват срещу Цацаров, защото "му е запорирал 280 млн. лв." на Иво Прокопиев. 

Първо като главен прокурор, а сега и като председател на КПКОНПИ Цацаров е в съвсем открита война с Прокопиев, като дори писа безпрецедентно писмо на "Репортери без граници". В него предеседателят на т. нар . антикорупционна комисия обясняваше, че действията срещу Прокопиев нямат нищо общо с издателската му дейност.

Ето и днешното съобщение на комисията:

Бургаски окръжен съд за девети път потвърди наложените обезпечителни мерки на имущество на „Алфа финанс холдинг“ ООД

Със свое определение от тази година Бургаски окръжен съд потвърди наложените по искане на КПКОНПИ обезпечителни мерки на имоти, собственост на „Алфа финанс холдинг“ и трети дружества. Молбата за вдигане на обезпечителните мерки е от 13.11.2021 г. и в нея се посочва, че запорираното имущество не е собственост на проверявано лице.

За девети пореден път съдът оставя без уважение искане на Галя и Иво Прокопиеви, и свързани с тях юридически лица, за отмяна на 24 мерки „запор“ на дружествени дялове и акции по иск на Комисията. Магистратите припомнят, че мерките са допуснати по влязло в сила определение, потвърдено чрез инстанционен контрол от Апелативен съд – Бургас. В мотивите си съдът посочва: „Липсва основание да се приеме, че даденият отговор на спорния касационен въпрос може по тълкувателен път да се приравни на основание за отмяна на наложеното обезпечение“.

От Бургаски окръжен съд са допуснати обезпечителни мерки по искове на КПКОНПИ на стойност 204 064 417,50 лв. (в периода от 2017 г. до момента) по отношение на Иво и Галя Прокопиеви и свързани дружества. Всички съдебни състави са потвърдили правилността и законосъобразността на тези актове в полза на Комисията.

Коментари

.....

Требе си реформа из корен на съдебната система. Не може и не бива да се допущат подобни запори на такива видни, чисти пред закона и напълно морални личности. Няма да стане само със смяната на Гешев и Цацаров. Повечко работа се налага. Нъл тъй?
Ivailo  Stoev's picture
Ivailo Stoev
Stoev

...

Скандално! Съдията да се изчегърта! Как смее?!?!? Прокопов да си избере съдиите, прокурорите и следователите!!! хахахаха

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.