Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Директорите на училища предлагат учениците да излязат в извънредна ваканция. В понеделник СРСНПБ ще внесе искането си до министъра на образованието, съобщи председателят на организацията и директор на столичното 119 СУ Диян Стаматов.

Предложението е извънредната ваканция да бъде от 28 януари до 2 февруари. Мотивите на директорите са:

След завършването на първия учебен срок, допълнителните дни биха допринесли:
- за реална почивка на учениците;
- за нормализиране на трудната ситуация с отсъствието на учителите поради заболяване или карантиниране;
- за откъсване на всички ученици за седмица от училищната среда и възможност за нормално започване на втори учебен срок.

"Директорската гилдия се надяваме на подкрепа от МОН и от социалните партньори в образованието", допълни Диян Стаматов, цитиран от БНТ.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.