Вътрешният министър Бойко Рашков лъже, че между 30-40% от парите за АМ "Хемус" са насочвани към политическа партия ГЕРБ. Това заявиха в своя позиция от партията на бившите управляващи, след като по-рано днес министърът заяви, че е дал тази информация на прокуратурата.

"За пореден път Бойко Рашков лъже и хвърля в общественото пространство обвинения без да посочи доказателества за тях! Ето защо ГЕРБ ще даде на съд Бойко Рашков. Нека докаже твърденията си в съда или да понесе отговорност за лъжите си!", пишат в гневна позиция хората на Бойко Борисов.

Делото с изтеглените на каса 53 млн. лв. за Лот-5 и обвиняемият Борислав Колев скараха зрелищно прокуратурата и МВР в края на миналата година и на 29 декември прокуратурата призова вътрешния министър като свидетел, след като той заяви, че знае подробности.

ГЕРБ продължават и с други обвинения, доскоро насочвани към служебния кабинет, в който Рашков също бе министър по време на серията избори миналата година - "бизнесът фалира, сметките за ток и газ са чудовищни, здравната система е на ръба" и пр. Според тях министърът иска да отклони общественото внимание от тези проблеми, защото така е наредил "началникът му Румен Радев".

Ето и пълната позиция на ГЕРБ:

ПОЗИЦИЯ

на ПП ГЕРБ

За пореден път Бойко Рашков лъже и хвърля в общественото пространство обвинения без да посочи доказателства за тях! Ето защо ГЕРБ ще даде на съд Бойко Рашков. Нека докаже твърденията си в съда или да понесе отговорност за лъжите си!

Бизнесът фалира, сметките за ток и газ са чудовищни, здравната система е на ръба, доходите на пенсионерите се оказаха по - ниски от обещаните, а Рашков за пореден път се опитва да отклони общественото внимание от проблемите на деня, с активни мероприятия, защото така му е наредил началникът му Румен Радев.