Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Общият съд на ЕС потвърди глобата в размер на 2,42 милиарда евро, наложена на „Гугъл“ от Европейската комисия през 2017 г.

Магистратите в Люксембург отхвърлиха жалбата на технологичния гигант.

С решение от 27 юни 2017 г. ЕК реши, че компанията „Гугъл“ е злоупотребила с господството си на пазара за услуги за търсене онлайн в 13 страни от Европейското икономическо пространство (ЕИП). България не е сред тези държави.

Част от наложената глоба – 523 518 евро, „Гутъл“ трябва да плати компанията-майка „Алфабет“.

Търсачката на „Гугъл“ винаги показвала сайта на технологичния гигант за сравнително пазаруване на първо място, далече пред тези на конкурентите. По този начин компанията лишавала потребителите си от избор, възпрепятствала конкуренцията, основаваща се на постиженията, и обезсмисляла иновациите, гласят мотивите на Брюксел.

С днешното си решение Съдът потвърждава антиконкурентното естество на прилаганата практика. И не намира абсолютно никакво обективно оправдание за поведението на „Гугъл“.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.