"Лудогорец" отпътува без треньора си Валдас Дамбраускас за Дания за първия мач от груповата фаза на Лига Европа срещу "Мидтиланд" утре от 19:45 часа.

Литовецът не се чувства добре и ръководството на клуба бе взело решение да му бъде направен PCR тест. Тази вечер стана ясно, че той е положителен за COVID-19. Така литовецът няма да пътува за двубоя, той се подлага на карантина и няма да е на скамейката в следващите поне две седмици. 

"Орлите" ще бъдат водени от Станислав Генчев, един от помощниците на Дамбраускас, който беше и наставник в близкото минало, има необходимия лиценз.

„Валдас Дамбраускас не се чувства добре. Ще бъде близо до отбора така или иначе, благодарение на новите технологии, коментира изпълнителният директор Ангел Петричев на варненското летище. - Предполагаме, че не е коронавирус, защото той е ваксиниран. Все пак, ако пробата е положителна, ще трябва да се справим без него.

Направили сме така, че да бъде близо до отбора, макар и онлайн. Той и неговите помощници са достатъчно добре стикован екип, за да се справят. Станислав Генчев има опит и като старши треньор.“

На пресконференцията в Дания Петричев потвърди новината за Дамбраускас.

След мача с "Мидтиланд", от който загуби през миналата година в квалификациите за Шампионската лига, "Лудогорец" ще кацне в София, където ще остане до неделя - заради гостуването на "Славия" в Първа лига.