Любослав Пенев вече не е старши треньор на ЦСКА-София. Новината съобщи първи тарторът на агитката на "червените" Иван Велчев-Кюстендилеца във фейсбук.

Минути по-късно тя бе публикувана от приближения до ръководството на клуба сайт Topsport.bg, който твърди, че получил потвърждение.

Към момента няма официално съобщение от клуба или наставника.

Пенев е уволнен часове след победата на тима му над ЦСКА 1948 с 4:2 в откриващия кръг на Първа лига. В края на срещата той бе изгонен от съдията. В предишните дни клубът бе разтърсен от скандали, а след срещата с латвийския "Лиепая" в Лигата на конференциите в четвъртък бе атакуван главният мениджър Стойчо Стоилов.

Ден преди това - на 21 юли, ЦСКА-София разпространи на официалния си сайт позиция, в която твърдеше, че "собствениците на клуба, цялото оперативно и техническо ръководство, както и всички служители, работещи и милеещи за армейската кауза", изразяват "своята огромна и безрезервна подкрепа към старши треньора на тима Любослав Пенев".

Там се клеймяха "прекалено малките и нищожни доброжелатели", които "ровят, лъжат, фантазират, интригантстват…" Това явно бе по повод информации, че има неразбории в клуба, които могат да доведат и до раздяла с треньора.

Дни по-късно Пенев е аут - и то след победа на отбора му, както и преди реванша с "Лиепая" (0:0 в първия мач). На въпросния 21 юли (сряда) бившият капитан на "Валенсия" и голмайстор на "Атлетико" (Мадрид) говори на редовния си брифинг за хора, които получават заплати ЦСКА, но работят срещу клуба. Той недоволстваше, че се изнася информация и се подава в определен вид на определени журналисти. Малко след това последва и въпросната позиция.

Любослав Пенев стана за четвърти път треньор на "червените" на 28 март тази година. Той замени Бруно Акрапович. Изведе отбора до спечелване на Купата на България и до две поредни победи срещу "Лудогорец", като за първи път в историята ЦСКА-София би "орлите" на "Българска армия" в шампионатен мач.

Има сходства с предишното напускане на Пенев преди малко повече от две години. Разликата е, че тогава той си тръгна сам - заради проблеми със Стойчо Стоилов. Този сезон ЦСКА-София падна тежко от "Лудогорец" за Суперкупата, след което направи 0:0 с "Лиепая". Кондиционният треньор Кирил Динчев се оттегли от първия отбор и премина на работа в школата. Изглежда това ще е само за дни.

Динчев - във фейсбук, и Пенев - на въпросната пресконференция в сряда, отрекоха да има скандали помежду им. 

Не е ясно кой ще стане старши треньор и дали в четвъртък отборът ще има постоянен наставник или временен. Спекулира се с името на Александър Томаш, който в момента е свободен, след като в края на миналия сезон изпадна от Първа лига с "Етър".

Друга възможност е английският треньор Алън Пардю, който от зимата заема пост в ЦСКА-София. Поне познава обстановката и играчите.