Пламен Узунов - съветник на президента Румен Радев, прибира плик с неизвестно съдържание, донесен от бившия митничарски шеф с лоша слава Петко Петков. 

Това се вижда от видеозаписи на охранителни камери, заснели срещата между двамата в столично заведение. Клиповете са публикувани от "Афера" и разпространени от други медии.

Срещата на Узунов и Петков се е провела на 19 май - 8 дни след сформирането на служебното правителство, твърди "Афера".  На 14 май пък тогавашният шеф на агенция "Митници" Георги Костов е сменен с Павел Тонев. Новият шеф има 20-годишен опит в митниците, в това число и като директор - на регионално и на национално ниво. Той е начело на агенция "Митници" при кабинета "Орешарски". На 19 май пък за заместник-шефовете на службата са назначени Лъчезар Кръстев, Павел Геренски и Румен Данев. Докато медиите съобщават за рокадата, се е състояла и срещата между съветника на президента и бившия шеф на Районната митническа дирекция в София.

По време на разговора Узунов взима телефоните на двамата и ги премества на отделен шкаф. За какво точно си говорят - няма как да знаем. Но ясно се вижда как в края на срещата съветникът на президента взима плик, с който по-рано Петков е влязъл под ръка в заведението, и се насочва към изхода.

Пред 24 часа бившият митничар съобщил, че в плика е имало "личен подарък" за Узунов, с когото били "приятели отдавна". Петков припомнил също, че от 10 години се занимава със съвсем различна работа.

От президентството отвърнали, че не коментират "манипулации".