Алберт Попов завърши извън първите 20 и на двата слалома за Световната купа по ски-алпийски дисциплини във френския курорт Шамони. Днес най-добрият ни скиор завърши 23-ти, което е донякъде разочароващо, тъй като в първия манш даде 6-о време.

Във втория обаче беше твърде предпазлив, липсваше му скорост и остана 26-и, което му отреди задно място в крайното класиране.

Макар да не допусна сериозни грешки, Попов приключи на две секунди от победителя Херник Кристоферсен (Норвегия). Подиума допълниха швейцарци - 202-сантиметровият Рамон Цензойзерн, който направи брилянтно второ спускане, и Сандро Симоне.

Лидерът в класирането на дисциплината Марко Шварц (Австрия) е шести, а водачът в генералното подреждане за Световната купа Алекси Пинторо (Франция) - осми.

И двамата запазват челните си позиции.

Ден по-рано Алберт Попов остана 27-и - отново в Шамони (съответно 24-ти и 19-и в първия и втория манш). Радост на домакините с първото си място донесе Клеман Ноел.

Положително за Попов все пак е, че той взе точки в пети пореден старт и изпраща добра седмица. Той запази 26-ото си място за "малкия" кристален глобус в слалома и е 63-ти за големия.