Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Булгаргаз" ще продължи да доставя газ на топлофикациите. Хората да не се притесняват, че ще останат на студено. Това коментира в парламента служебният министър на икономиката и енергетиката Васил Щонов. Декларацията му пред медиите бе по повод на информацията за това, че "Булгаргаз" е изпратил писма до топлофикациионни дружества да си платят задълженията за извършени вече доставки. 

Служебният министър обясни, че топлофикациите дължат десетки милиони левове на "Булгаргаз", като най-големият длъжник е "Топлофикация София". Според Щонов "Булгаргаз" се нуждаел спешно от пари, за да може да си плати авансово за газа от Русия.

"В последните един-два дни сме имали разговори с голяма част от топлофикациите, идеята е да се осигури навременно плащане, за да може "Булгаргаз" да има достатъчно средства, за да осигури тези доставки, но прекъсвания няма да има", каза министърът.

За евентуално спиране на доставките на газ от Русия, служебният министър повтори, че в хранилището в Чирен има 480 млн. куб. м газ.

"Ако започнем да теглим повече от 4,1 млн. куб. м на ден от Чирен, тогава влиза първа стъпка от кризисния план, което означава, че част от топлофикациите ще започнат поетапно да преминават на мазут", добави Щонов.

По-рано бе съобщено, че газовият доставчик е изпратил писма до топлофикационните дружества за намаляване с 50 на сто на заявените от тях количества. 

Ключови думи

Коментари

Значи проблема е, че не сме платили, а не че няма газ?

Щонов, ти оставяше абонатите на Близу без Интернет, телевизия и телефони / те и сега го правят.../, та без парно няма да ги оставиш! Да не стреляме по теб, ти толкова си можеш!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.