"Няма как зад крехките раменца на Велислава Дърева - тя е опозиционно перо - да скриеш 100-те милиона, които е получил Георги Гергов. Или да скриеш 40-те фирми на Кирил Добрев и съдружие, които се хранят за сметка на обществени поръчки от държавни и общински предприятия. Тук вече става ясно за какво се води битката в БСП."

Това каза пред БНТ Румен Овчаров, член на националния съвет на БСП. Така той обясни защо вътрешнопартийната опозиция срещу Корнелия Нинова всъщност обслужва Бойко Борисов - заради лични икономически интереси, които са свързани с властта.

Разделителната линия в БСП е отношението към управляващите, каза още Овчаров. Той коментира, че опонентите на Нинова искат да са послушна и нахранена опозиция, а саматаНинова настоява за опозиция, която работи действителна промяна и в партията, и в държавата.

Овчаров коментира и евентуалните кандидати за председателското място.

"Жаблянов, и Красимир Янков са в някаква опозиционна позиция от известно време насам на различни етапи. Единият след като престана да бъде зам.- председател на парламента, а другият  - след като беше изваден от изпълнителното бюро", обясни Овчаров.

Той специално коментира поведението на Кирил Добрев.

"Стоиш в бюрото, уж участваш в управлението и изведнъж се оказва, че си опозиция. Добрев преди четири години обединяваше опозицията срещу тогавашния председател. Сега три години и половина обединяваше управлението и ръководството на партията срещу опозицията. Сега започва да обединява пак опозицията срещу ръководството. Тук излиза, че единствената цел на тези обединения, които той прави е да се докопа, колкото може по-близо до властта. Това не може да бъде самоцел. Ние трябва да се обединим около някаква идея за управление на държавата. Не със спомени от миналото. Те трябва да се пазят, но бъдещето е това, което обединява една партия", заяви Овчаров.