Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Мониторингът над правосъдието у нас е в "едно замразено състояние" - не се предвиждат нови доклади, но и не е отпаднал. Сега сме в една "много по-интересна ситуация - заради огромните небивали до момента заеми, които Европа ще изтегли".

Това каза пред бТВ Радан Кънев - евродепутат от ДБ.

"Такива огромни суми да се теглят от името на всички държави е шок и огромна промяна за северноевропейските държави, т. нар - държави донори. Изключително висока тревожност има в техните общества - че техните пари ще бъдат откраднати от корумпирани политици в Южна и Източна Европа."

Той каза, че това се споделя и от самите български граждани. Самите хора, с които се срещал, твърдят, че живеем в отвратителна среда, в която вместо с политика се занимаваме с фейсбук разговори между олигарси и политици.

"Какво ще стане - едни политици ще станат по-богати? Едни партии ще имат повече пари да купуват избори, да купуват гласове?", попита той за съдбата на средствата, предвидени за след кризата.

С отпускането на тези милиарди от ЕК за справяне с кризата след COVID-19 България за пръв път ще има възможността да модернизира икономиката си, каза още той в в "Лице в лице".

Затова важно е какъв е контролът върху тези евросредства - като говорим за 30 милиарда лева.

"Истинските, успешните реформи, имат нужда от финансиране. Те имат нужда от „гориво“. И за първи път в българската история, повярвайте ми – от Освобождението, България разполага с такава възможност. В един 3-4-годишен период да извърши промени, които да засегнат поколения български граждани, така че да изоставим манталитета на социален икономически опашкар“, коментира Кънев.

Той предположи, че трябва да има постоянен контрол на ОЛАФ върху тези средства. А на забележка на водещата - не е ли унизително сами да каним еврослужбите да ни контролират, отговори:

"Много по-унизително е - вместо да говорим за големите въпроси за бъдещето на обществото си, да говорим кой колко е откраднал, кой е приятел с Вальо Златев, кой не е приятел с Вальо Златев. Това не може да бъде политически разговор."

Той нарече и "изключително унижение за всеки български гражданин -  да го управлява ГЕРБ, а единствената алтернатива да е БСП, а през цялото време Доган да държи реалната власт". Според него в България всички политически сили трябва да кажат споделят ли целите на модерна Европа "или искат Османска империя или какво?"

Коментари

 's picture

godo1952

Калин

Този освен да плюе, не се сещам нещо друго да е направил. На избори ще се види кой колко чини, и какво място заема в политическия пейзаж!

На избори в България няма

На избори в България няма скоро да се "види кой колко чини". Огледайте се къде живеете и кой ви стопанисва тъй милата кочина.

и ти си прост колкото патрон

и ти си прост колкото патрон Барба Ганьо от Банкя или повече-какво може да направи Радан Кънев при положение че никога не е бил на власт-като Барба Ганьос,какво освен да предлага визия и решения с практичен поглед напред-въпреки гаврите на които е подлаган от Нидиялко,Крачун и другите уроди които лижат дебелия осран гъз на Барбата Дебелян Сопола Доган и сие

Идат избори и бандата на ГЕРБ я тресе треска!

Герберските подлоги горе въртят една плоча, която вече съвсем се изтърка. Дори не правят опит да предложат идеи и принципи на които ще заложат, за да успее България... Ма каква България бе!? Те даже не се сещат за родината ни, която е достигнала до най-окаяно състояние благодарение на герберската некадърност и корумпираност. Горките! Толкова са се изхабили в лъжи и манипулации, че вече нямат думи с които да подкрепят празните си лозунги и мантри.
Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

Тема без край

Раданчо скъпи, И ти като президентчето само плюете, критикувате, пак плюете и само плюете. Та що не вземете да свършите нещо полезно, да направите нещо хубаво нещо по добро? Да видим всички колко сте добри. Но не би. Не е било и няма да го бъде. Не ставате за тая работа. А иначе кокала е все в главите ви. Тая власт мира не ви дава, ама нали захлебихте добре, уредихте се на добри заплати? Ама пуста власт...

и ти си прост колкото патрон

и ти си прост колкото патрон Барба Ганьо от Банкя или повече-какво може да направи Радан Кънев при положение че никога не е бил на власт-като Барба Ганьос,какво освен да предлага визия и решения с практичен поглед напред-въпреки гаврите на които е подлаган от Нидиялко,Крачун и другите уроди които лижат дебелия осран гъз на Барбата Дебелян Сопола Доган и сие
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

ПОРАЖЕНЧЕСКО!

ДОГАН ЩЕ УПРАВЛЯВА ОЩЕ МНОГО ГОДИНИ. БЪЛГАРИЯ Е ПРЕВЗЕТА СТРАНА И ДОГАН Е ЕДИН ОТ ЗАВОЕВАТЕЛИТЕ. А ТЕ ТРУДНО МОГАТ ДА БЪДАТ ИЗТЛАСКАНИ, ЗАЩОТО ЗАД ГЪРБА ИМ СТОИ АТОМНА РУСИЯ, МИТЮ ГЕСТАПОТО, МАФИЯТА, И ДРУГИ, КОИТО НЕ СМЕ ГИ ЧУВАЛИ, НО ТЕ СМУЧАТ БЪЛГАРСКА КРЪВ И ПОТ. БЪДЕТЕ СИГУРНИ, ЧЕ И СЕГА ЩЕ ПРОПУСНЕМ ШАНСА СИ ДА СЕ МОДЕРНИЗИРАМЕ. ГОЛЕМИЯТ БРАТ И МАЛИНОВЦИ НЕ ИСКАТ ПО-ДОБЪР ЖИВОТ ЗА БЪЛГАРИТЕ. ТЕ ИСКАТ ДА СМЕ РУСНАЦИ, А ПЪК НИЕ ТЕГЛИМ КЪМ ЕВРОПА, КЪМ ПО-НАПРЕДНИЧАВОТО, ПО- СПРАВЕДЛИВОТО, ПО-СОЦИАЛНОТО, ВЪПРЕКИ НЕМАЛКОТО ГРЕШКИ В ЕС И ВЪПРЕКИ ТОВА ТАМ Е БЪДЕЩЕТО НИ. А ДОГАН Е И БЕЗРОДНИК И ЗАТОВА Е ЖЕСТОК С ДЪРЖАВАТА, В КОЯТО СЕ Е РОДИЛ. И СТРАХЛИВ. А СТРАХЛИВИТЕ СА ПОДЛИ И ОЗЛОББЕН. ЗА МЕН ЛИЧНО ЕДИНСТВЕНАТА НАДЕЖДА Е БОРИСОВ ВСЛЕДСТВИЕ НА ПАНДЕМИЯТА, КОЯТО ОЩЕ НЕ Е ОТЗВУЧАЛА, А ТОЙ И ЧЛЕНОВЕТЕ НА СЕМЕЙСТВОТО МУ, ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ, НЕ СА БОГОРАВНИ, И ДАНО ТОВА ДА ГО Е ОБЛАГОРОДИЛО И НАЙ- ПОСЛЕ ДА ПОМИСЛИ И ЗА НАРОДА СИ, А НЕ ДА ОКРАДАТ И ХАРИЖАТ НА РУСНАЦИТЕ МИЛИАРДИТЕ ЕВРО, КОИТО ЩЕ ДОСТАВИ ЕС.
Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Пазарна икономика. Ако се събере целият отбор

юнаци на Бончо войвода, цената му най-много да струва колкото цената на половината нокът на малкия пръст на г-н Радан Кънев.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.