"Не съм получавалa и не съм искала поддръжка от Васил Божков. Премиерът се прегръщаше с него и имаше официални срещи, тогава беше уважаван от него бизнесмен. Но освен с Божков съм се срещала и с други бизнесмени преди и по време на кметската кампания. Една част бяха пратени от премиера да ме плашат, да ме шантажират, предлагаха суми, за да не участвам в изборите. Самият Борисов ме пита: "Предложиха ли ти всичко?". Отговорих му, че са ми предложили и не съм приела. И ще се кандидатирам". 

Така бившият омбудсман Мая Манолова, която бе кандидат за кмет на София срещу Йорданка Фандъкова от ГЕРБ на вота миналата есен, отговори пред бТВ дали се е виждала с обвиняемия бизнесмен миналата година (когато той не беше обвиняем - б.р.). Поводът - тази сутрин Божков показа в социалните мрежи скрийншот от телефона си, за който твърди, че съдържа разменени SMS-и с премиера Бойко Борисов.

В съобщенията става дума за Манолова, като Божков казва как тя е искала поддръжка за изборите, но той е отказал. Следва отговор "Blagodaria". Самият Борисов отвърна, без да споменава Божков, че телефонният му апарат е на 10 години и кирилица на него няма. А част от съобщенията, разпространени от бизнесмена, са написани на кирилица.

Манолова не отрече, че е имала среща с Божков, но отрече да е била по нейна инициатива, да е искала, а още по-малко да е получавала "поддържка". По думите й изнесеното днес прилича на "SMS отчети между партньори, които си правят услуги". 

Срещи е имало и с други бизнесмени, но те не искали да се разбира - от страх, защото "има нормален и почтен бизнес, който не иска повече да живее така - с нагласени поръчки и всичко се разпределя на тъмно", каза още бившият омбудсман. 

"Придворният кръг около Борисов е в шизофренна ситуация. Вчера неговите сайтове обясняваха, че Божков ме е финансирал, а днес твърдят обратното", каза още Манолова, която сега е председател на гражданското движение "Изправи се.БГ" и неотдавна обяви, че ще участва в предстоящите парламентарни избори. Засега не е ясно под каква форма и дали това значи, че движението ще се превърне в партия.  

Припомняме, че Манолова обяви, че ще даде на съд Валери Симеонов заади твърденията му, че кампанията й е подпомагана от Божков. Тя намекна, че може да се наложи да вика и Борисов в съда са си показва телефона и SMS-ите. 

По думите й както преди е отказала всякакви предложения, а целта на пратениците била най-вече да я откажат, така и този път няма да я откажат. И препоръча на институциите в държавата в новите сюжети "да проследят пътя на парите". 

"Дискредитирането на моето име започна от 23 май, когато под прозорците на Борисов казахме, че ще има ревизия и попитахме къде са парите. Страх ги е, че ще има ревизия и ревизията ще е на това как се е харчил държавният бюджет в последните 10 години", добави още бившият омбудсман, като начело на списъка с ревизията ще бъде Борисов, неговите министри и приближеният му кръг.