Социалната мрежа отново става място за организиране на протести пред парламента. Този път бунтът е насрочен за утре, 31 октомври, от 18,30 ч пред сградата на Народното събрание. 

Призивът на организаторите е да се изрази протест срещу подкрепеното вчера от ДПС и ГЕРБ решение, според което трябва да се променят законодателните мерки за банкова несъстоятелност. Предложението, което ще влезе в пленарна зала, предвижда да започне бързо изплащане на гарантираните депозити, но едновременно с това БНБ да започне да оздравява КТБ въпреки очаквания отрицателен капитал на банката.

Според гласувания от икономическата комисия текст БНБ ще се окаже длъжна да взима мерки по оздравяването на всяка банка, чийто собствен капитал е отрицателен. Това трябва да стане с промени в Закона за кредитните институции до 6 ноември и противоречи на настоящото законодателство. 

Призивът за протест, разпространяван във фейсбук, гласи следното:

Така повече не може! Наше гражданско право и дълг е да се защитим от произвола.
НИЕ можем да разградим модела КОЙ.
НИЕ срещу КОЙ. Гражданите срещу Мафията.

Протестът от лятото на 2013 демаскира модела КОЙ. Сега трябва да изтръгнем държавата от него. Продължителни и настойчиви усилия са нужни от хората в институциите, от гражданите, от всеки, който иска бъдеще тук.

Искаме незабавно изтегляне на проекта, подкрепен от ДПС и ГЕРБ! 

Излезте и кажете Стига! Без страх и съображения. За да можем да гледаме децата си в очите.