Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Булгаргаз е изпратила писмо до топлофикациите, с което ги уведомява, че намалява с 50% доставките на природен газ към тях заради спада на количествата, които страната получава през Украйна. Това съобщи в ефира на БНТ Валентин Терзийски, зам.-председател на праншовата камара на енергетиците при Българската стопанска камара. За момента намалените количества газ не са усетени от битовите потребители, смята енергетикът.

Ако проблемът между Украйна и Русия не се разреши, то тогава част от топлофикационните дружества може да спрат работа още в началото на зимата. Същевременно ще има големи сътресения в секторите металургия и производство на стъкло, казва Терзийски.

Експертът предполага, че няма да има проблем с газовите доставки на частните клиенти в България.

За намаляването на притока на газ вчера говори и икономическият министър Васил Щонов. Той обясни, че страната компенсира спада на доставките с добив от газохранилището в Чирен. Според Щонов ако недостигът продължи, топлофикациите ще минат на мазут.

Ключови думи

Коментари

Дорин

Не могат да преглътнат, че не им се подчинява Киев. Зли тирани.

Стоян

Да го спират, с кеф ще се топля с някоя симпатична девойка, а тия ще си ядат...газа.

Напролет ще ви намерят вкочанени, но надървени, все още притиснати един към друг...

Другия месец ще почнат извиненията. Другарката Меркел е първа....

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.