Културните институции във Великобритания ще останат затворени това лято, но солистите на Кралската опера и балет все пак танцуват. Те стъпват на пръсти по празните улици, площади и плажове във видеото на най-новата песен на „Ролинг Стоунс“ „Living in a Ghost Town“ (Живот в призрачен град).

Краткото видео, озаглавено „Ghost Light“ (Призрачна светлина) е с хореография от Мелани Хамрик, партньорка на Мик Джагър в живота, и Джоана ДеФелис. Танцьорите пристъпват и летят пред прочути забележителности като „Ковънт Гардън“, Шекспировия театър „Глобус“, Театър „Аполо“ и „Аби тиатър“ в Дъблин. Улиците са пусти, площадите не ехтят от обичайната глъчка на туристи, а вратите на домовете на британската култура са затворени.

Клипът е заснет с благотворителна цел и набира популярност за „Acting for Others“ – обединение на няколко благотворителни каузи, подпомагащи работещите в сценичните изкуства. Негови режисьори са Хамрик, ДеФелис и солистката на „Ковънт Гардън“ Меган Грейс Хинкис, която танцува и пред камерата. Партнират ѝ Ана Роуз О’Съливан, Тео Дюброй, Ясмин Нагди, която у нас сме гледали в прожекцията на балетния спектакъл „Ромео и Жулиета“, и други.

Площад Славейков