Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Новорегистрираните случаи на коронавирус в България за изминалото денонощие са 43 - с два повече спрямо предишното, сочат данните на Единния информационен портал и  Министерството на здравеопазването.

Броят на направените PCR тестове до полунощ миналата вечер е 816 (общо 89 902). Потвърдените случаи от началото на пандемията са нараснали до 2711 (1006 активни).

В болници са настанени 155 души, като 12 от тях са в интензивни отделения. От вчера са хоспитализирани осмина заболели.

За изминалото денонощие са оздравели 17 души (1545 общо). Няма нови починали, числото им остава 160. 

Разпределението по области е: Пазарджик - 21, Перник - 1, Разград - 2, Сливен - 10, Смолян - 1, София област - 1, София - 4, Шумен - 2, Ямбол - 1. 

Коронавирусна инфекция е констатирана при 294 медицински служители. За последните 24 часа са установени 6 нови случая, 2 от които при лекари, 1 - при медицинска сестра, 1 - при санитар и 2 - при друг медицински персонал.

Както личи, повече от половината новоустановени случаи са в два града - Пазарджик и Сливен.

БТА информира, че от положителните 21 проби в РЗИ Пазарджик, 17 са регистрирани в Сърница, където огнището продължава да се разраства.

Заразени там са 14 жени на възраст от 25 до 58 години и трима мъже - на 25, 35 и 57 г. Новозаразените са в добро състояние, без симптоматика и са поставени на домашна изолация за 28 дни. Издирват се контактните им лица за поставяне под карантина, се казва още в съобщението на БТА.

Коментари

Още на времето предупредих, че се бърза с махане на карантината

Ама нали навсякъде "парица е царица"....
Klingon Oid's picture
Klingon Oid
Klingon Oid

Кое точно е махнатото !!!???

Кое точно е махнатото !!!??? Да ходиш в парка ? Да ходиш на ресторант ? И сега никой не те кара да го правиш насила. И тия огнища щеше да си ги има със или без ходене по паркове и ресторанти. По време на извънредното положение знаеш ли какво беше в малките села до 2000 жители - никой не слагаше маска и никой не спазваше дистанция. Казвам го защото съм го видял много пъти през онзи период !

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.