"Това, което по безспорен начин сме свидетели - то е г-н Божков един вид се опитва да оневини това, което е направил."

Това каза премиерът Борисов "на крак" с коментар за бТВ, преди да влезе тази вечер в "Панорма" по БНТ. На директния въпрос - взели ли са с Владислав Горанов 60 млн. от Божков, той отговори: "Това сериозно ли ме питате това нещо?!"

Той на два пъти се прекръсти и дори каза "да пукна!", ако е взел пари, както твърди от Дубай Васил Божков.

Борисов постави въпроса, че било много интерсно – защо толкова години се е развивал безпроблемно бизнесът на Божков, а и "никой не го е закачал, не говори, че тогава е давал пари".

"Как за това не знае нито един от неговите съдружници?"

Той каза, че Божков имал срещи както с него, с проукрори с футболни съюзи, но не се е оплакал.

„Не е било срамно човек да се види с него или да контактува с него. Нито, че това е престъпление“, добави министър-председателят.

"Него нито съм го виждал, нито съм го чувал, нито някога по такава тема сме говорили", коментира обаче той темата с изнудването.

Тук дойде емоционалната част, съпроводена с прекръстване:

"Да пукна, ако един лев съм взел! Васил Божков ме е черпил една пура. Една дълга пура. В офиса ми и тогава беше с вашите шефове на телевизията (към репортерката на бТВ, б.р.).

"Не му прави чест. Ако някой си е позволил да взима пари от него - нито знам, нито е споделено с мене и в живота си такова нещо ... Една стотинка!

Пура в присъстието на вашето ръководство. На най-високо ниво.

И си запазвам правото да обяснявам кой кого е натискал.

На мене нито една стоинка. За Горанов - всеки си отговаря за себе си."

Той каза, че е жертва на доста атаки от олигарси, от които е взел парите и ги насочил в бюджета. И даде пример как е имало 3-ма посредници по пътя на руския газ и сега олигархът, който е отстранен (Сашо Дончев), го рисува всеки ден във вестника си. 

Още няколко пъти той натърти, че отговаря само за себе си:

"Аз отговарям за себе си! Към мене и към партията той една стотинка не е дал!"

Повтарям - към мене и към партията нито стотинка! Всеки друг си носи отговорност - Горанов, Менда Стоянова. Аз им вярвам, но... Не съм аз."

Борисов разкри още:

"И от един месец не пуша. За да не може да ме почерпи и пура повече!"