Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"За период от по-малко от 3 години - от 2017 до края на 2019 г. съм предал директно на министър Владислав Горанов и на министър-председателя Бойко Борисов над 60 млн. лв. по тяхно директно искане и разпореждане."

Това пише в документ, публикувн в "Бивол", за който от редакцията твърдят, че е автентичният сигнал, подаден от Васил Божков до българската прокуратура.

На него не се вижда адресат, но касае "престъпление по сужба, злоупотреба с власт изнудване и заплашване" от страна на премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и Менда Стоянова - зам.-шеф на парламента.

Тъй като, както е известно, работата и материалите по досъдебните производства са тайна, достъпна само за прокуратурата, няма потвърждение или отрицание за автентичността на сигнала. Ако подателят признае, че е реален, също би могъл да компрометира правната му тежест.

Единственото сигурно е, че публикацията съвпада с изнесеното от Иван Гешев вчера - че Васил Божков действително е пратил по мейла до прокуратурата свой сигнал, както и заявеното от Божков във фейсбук тази сутрин в същия смисъл.

Надолу се изрежда хронология от законови промени и - по думите на сигналоподателя - срещи и разговори с въпросните лица, като замесен е и Данаил Кирилов, като шеф тогава на правната комисия.

"Имам готовност да предоставя записи от личните ми телефонни разговори, съобщения и други доказателства от срещите и контактите ми с Бойко Борисов и Владислав Горанов...", пише в текста.

Жалбоподателят намеква още:

"В тази връзка имам готовност да предоставя на прокуратурата пълни свидетелски показания по отношение на гореспоменатите събития, подкрепени от вежествени доказателства, вклчително документи, банкови извлечения, записи от охранителни камери, снимки и свидетелски показания."

В заключение той пише:

"Считам, че Владислав Иванов Горанов, Бойко Методиев Борисов и Менда Кирилова Стоянова подкопават доверието на българските граждани и българския бизнес в честността и безпристрастността на публичната администрация. Те подкопават бизнес климата в България. Същите групо и целеустремено злоупотребяват с политическо (така е в оригинал, б.р.) си влияние, като по този начин са целели да получават противозаконна облага в най-ярката й проява и в особено големи размери."

Ето и страниците, публикувани от "Бивол".

Досега институционална реакция няма. Клуб Z е готов да предостави трибуна за всякакви различни мнения по темата.

Ключови думи

Коментари

Gotse Delchev's picture
Gotse Delchev
Gotse Delchev

Плюсовете и минусите от сагата Божков!

. Големи плюсове. По-големи от това не може да бъде. Децата от 4-ти клас нагоре вече знаят, че в България най- главните официално практикуват рекетьрство и си живеят сладко. Не пишат домашно, не четат, просто си живеят. И рекетьорството не е мръсна дума, щом се пректикува от първите без Президента и без Патриарха. Това последното им е обяснено от родителите. И не е престъпление щом рекетьорите се знаят кои са и по национални празници застават до портрета на Левски, а не надничат от прозорци с решетки. Децата са горди, защото в Европа сме единствената такава държава. Те не броят Русия за европейска страна. Ние, по-възрастните, предлагаме доказаните рекетьори да направят колективно изявление. Ето едно примерно. „Ние сме невинни, но тъй като всички, включително и Европа и останалия свят ни смятат за властници-рекетьори, в знак на протест се оттегляме от властта“. Младите ми приятели от 240-те избраници в НС предпочитаха премиер да е Симеонов, защото не цепи басма на руснаците, но вече са разколебани. Симеонов не спира да хвали Влади и Борисов. ПОУКАТА. Без политически нефизически убийства и без отдалечаване от Големия брат, ще се родят по-тлъсти рекетьори, защото дори да стерилизираме България, заразата ще припъпли от Сибир. Относно Божков. Безспорно не е невинен. Но е смел. И има фенове. Дори считат, че ако той беше премиер, нямаше да бъдем по-зле. Вижте докъде сме я докарали с Влади, Борисов, К.Домусчиев?!
Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Новината е хубава, защото най

Новината е хубава, защото най-после бездомникът Влади ще трябва и той да е спастрил парици за едно копторче в БарЦелона, но може и да е лоша, защото, ако трябва да бяга в Дубай или Белград сигурно няма да му стигнат и ще търси съпорт. Там Кире Параходчето има думата.
Кметът на Симитли's picture
Кметът на Симитли
смях на парцали

Къщите

за курви в Барселона не се купуват с пари за семки.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.