Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Предизборният щаб на Доналд Тръмп публикува видео, на което се вижда изстрелването на ракета на "Спейс Екс" и астронавти, предаде Франс прес, цитирана от БТА и отбеляза, че това нарушава регламентите на НАСА.

Рекламният филм, озаглавен "Да направим Космоса отново велик" е публикуван в "Ютюб". В него има кадри от програмата "Аполо", от програмата "Дракон" на "Спейс Екс" и на астронавтите от НАСА Боб Бенкен и Дъг Хърли, съобщава сайтът SpaceNews.com.

НАСА като цяло разрешава използването на нейни кадри и видеа в реклами, но не и на нейното лого и астронавти.

Петиция на сайта Change.org "да се попречи на Тръмп да политизира постиженията на "Спейс Екс" и на НАСА" събра около 6000 подписа. Във видеото присъстват съпругата на Дъг Хърли, която също е астронавт, и нейният син.

"Смятам за смущаващо видео с мен и сина ми да бъде използвано за политическа пропаганда без знанието ми и без съгласието ми. Това не е добре", заяви Карън Нибърг в "Туитър".

В събота "Спейс Екс" стана първата частна компания, изпратила астронавти в Космоса. Тръмп ще се бори през ноември да спечели втори президентски мандат в САЩ. 

Коментари

Йовко Манолов's picture
Йовко Манолов
jovko.manolov71

Популистът

не се интересува от правила.Той е готов на всичко,включително и погазвайки законите,но да бъде задължително на власт.Проблемът е,/а и затова такива биват подкрепяни от нискообразовани и нискоинтелигентни хора/,че такива неща не се забелязват от всеки,и не дразнят всеки!Някое работно място в повече,натиск върху икономиката да расте напук на всичко и повечето са доволни.А дали всичко това ще е дългосрочно и няма да е за сметка на други важни неща,повечето хора не се и замислят!А по този начин се дава приоритет на потребителството и елементаризирания начин на мислене и живот!Това е Тръмп и подобните му.Тази вълна в политиката ще отмине,но отпечатъкът и отражението и върху хората и животът им няма как да не даде отражение върху бъдещето ни.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.