Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Името му е Джъстин Хауъл."

С това кратко послание милиони американци потърсиха справедливост в туитър след поредния случай на полицейско насилие срещу чернокож.

Хауъл е с фрактура на черепа и се бори за живота си, след като "по погрешка" (цитат от изявление на полицейското управление на Остин, Тексас) е прострелян в главата с гумен куршум от полицейски служител на 31 май. Това споделя Джошуа Хауъл, който е брат на ранения и е създал страница в GoFundMe за събиране на средства за лечението.

Двайсетгодишният студент е присъствал на протест в Остин заради убийството на Джордж Флойд.

 

 

В туитър "Анонимните" публикуваха видео от случката, на което се вижда как няколко души пренасят безжизненото тяло на простреляния към полицаи, които обаче отговарят с куршуми.

В понеделник началникът на полицейското управление на Остин Браян Манли съобщи, че камери са засекли как човек хвърля бутилка с вода към сградата на управлението. До въпросния нарушител стоял друг човек, който хвърлил раница към служителите на реда. По думите на Манли един от полицаите е стрелял с гумен куршум към този, който е хвърлил раницата, но вместо него уцелил Хауъл в главата.

"Изглежда си е ударил главата, когато е паднал на земята", изтъкна Манли, цитиран от "Си Би Ес Остин"

Той обеща, че случаят ще бъде разследван, все едно е бил ранен полицейски служител.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.