Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Гуверньорът на БНБ Иван Искров обеща пред депутатите от временната комисия по бюджет и финанни да си подаде оставката. Това обаче щяло да стане веднага щом бъде разрешен казусът с Корпоративна търговска банка (КТБ АД).

Отговорът дойде след въпрос на депутата от ГЕРБ Ивайло Московски.

Осемте партии в Народното събрание са на абсолютно еднаква позиция само по една единствена тема и това е вашата оставка. Докога ще я чакаме, попита бившият транспортен министър.

Искров бе категоричен, че ще проведе консултации с всички политически сили и след това ще се оттегли от поста си в БНБ.

Искров помоли депутатите да не се поставят БНБ в хаоса, в който се намира държавата без структурирано правителство.

Мога да нося отговорност, имам чувство за дълг и достойнство, обясни Искров.

Според него в момента  доверието в централната банка е нарушено, което прави оставането му на поста невъзможно.

От БНБ продължават да дават обяснения пред депутатите за одитния доклад, който бе представен.

Ако във Фонда за гарантиране на влоговете няма средства за изплащане на гарантираните депозити, то държавата трябва да намери от друго място средства. Така може да изплати парите на хората, каза още Искров по повод на твърденията, че във фонда няма достатъчно средства за изплащане на депозитите. Той добави, че в някои страни от Западна Европа дори няма създадени такива фондове, но въпреки това парите на хората са гарантирани от държавата.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.