Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Социалната медия "Снапчат" (Snapchat) вече няма да препоръчва акаунта на президента на САЩ Доналд Тръмп на страницата си с подбрани материали, заяви компанията "Снап" (Snap), цитирана от ДПА и Франс прес.

"В момента не препоръчваме публикации на президента на платформата "Дискавър", заяви говорител на "Снапчат" в изявление. "Няма да подсилваме гласове, които подтикват към насилие на расова основа и несправедливост, като им правим безплатна реклама в "Дискавър", се допълва в комюникето.

Акаунтът на Тръмп в снапчат, който има около 1,5 милиона последователи, остава част от платформата.
Решението на "Снап" беше взето след неотдавнашни постове на президента в социални медии, в които той заплашва да използва "зли кучета" и "страховити оръжия" срещу протестите, започнали след убийството на афроамериканец от бели полицаи в Минеаполис.
Тази стъпка вероятно ще задълбочи конфликта между Тръмп и социалните медии, избухнал след като туитър започна да скрива някои от публикациите му. Платформата маркира туит на Тръмп, в който той заявява, че ще се стреля по протестиращите, като нарушаващ правилата срещу пропагандата насилие.
Фейсбук остави същото послание без промени на своята платформа, заради което служители на мрежата критикуваха шефа й Марк Зукърбърг, припомня ДПА.

БТА

Ключови думи

Коментари

 's picture

Rhapsody of fire

Каквото повикало, такова се

Каквото повикало, такова се обадило. Браво на Снапчат. Не препоръчват тръмп, а не президента на САЩ. Ако имаха истински президент на място, той нямаше да се държи като този инфантил.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.