Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Китайският техногигант Huawei се е опитал да скрие отношенията си с фирма, която се е опитвала да продаде забранена американска компютърна техника на Иран, съобщи Ройтерс.

Информацията се базира на документ от голяма база данни за бизнес отношенията между Huawei и Skycom Tech Co Ltd - компания, която китайците описваха като "местен партньор".

Двете фирми не са имали просто "нормално бизнес партньорство", както обясняват от Huawei пред Ройтерс. Вместо това техногигантът напрактика контролира напълно по-малката фирма, с която се е опитал да скъса връзки през 2013 г., когато избухна скандалът с продажбата на техника. 

Техногигантът е сменил и мениджърите, затворил е офиса в Техеран. Китайците са създали и друго формирование, което да поеме договорите на Skycom за десетки милиони долари.

Тази информация може да играе ключова роля в делото срещу финансовия директор и дъщеря на основателя на Huawei - Мен Уанжоу, която в момента е задържана в Канада.

Американското обвинение твърди, че Skycom е неофициална дъщерна компания, а не просто партньор. Мен и Huawei отричат, а Skycom отказва коментар заради течащото дело.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.