Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Правителството възнамерява на 15 юни да отмени всички свързани с новия коронавирус ограничителни мерки с изключение на т.нар. социални, обяви днес министър-председателят Бойко Борисов. От думите му стана ясно, че е възможно да отпадне и задължителното носене на маски.

"На 15 юни трябва да падне всичко, остават само социалните мерки", каза той по време на заседанието на Министерския съвет. 

И допълни:

"Недомислието на заповедта как ни се отрази и на нас. Ако донесем по една чиния с ядене, може да сте без маски, ако е ресторант, може да сте без маски, а сега трябва да сте с маски. Представете си как изглежда това. Сега сме се маскирали. Ако донесат ядене, може да сме без маски. Честит рожден ден на Емил Караниколов. Ако приемем бонбоните за ястие, може да свалим маските. Всеки ден създаваме проблем на хората с нещо недомислено. На 15 юни изтича извънредното санитарно положение. На 15 юни трябва да падне всичко, а да останат само социалните мерки".

Социалните мерки са тези, свързани със справянето с икономическата криза и безработицата - мярката 60/40, подпомагането на банките, за да отпускат по-лесно кредити и т.н.

От националния оперативен щаб обаче неведнъж заявиха, че специално носенето на маски трябва да остане задължително за много дълго време. Според експертите маските, както и спазването на физическа дистанция между хората трябва да продължи, тъй като макар епидемията да затихва коронавирусът продължава да е сред нас. За него все още няма лекарство или ваксина. А физическата дистанция, маските както и личната хигиена, са най-ефективните мерки срещу него и те трябва да се спазват дори след либерализирането на останалите мерки и нормализирането на живота като цяло.

Коментари

" Отиваш и оправят тези недомислици“, нареди Борисов на Ананиев

Много безмислено изказване. Нищо не се разбира. И този човек е министър-председател! "Сега сме се маскирали. Ако донесат ядене, може да сме без маски. Честит рожден ден на Емил Караниколов. Ако приемем бонбоните за ястие, може да свалим маските. Всеки ден създаваме проблем на хората с нещо недомислено. На 15 юни трябва да падне всичко, а да останат само социалните мерки". Това означава ли, че и правителството ще падне на 15 юни?

изтрещял е напълно

Нищо не му разбрах. Дано щабът да не съгласува предложенията си с тази "директива".

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.