Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Стотици хора протестираха днес в Лондон и Берлин в знак на солидарност с демонстрациите в САЩ след смъртта на чернокож американец при полицейски арест в град Минеаполис, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Протестиращите в центъра на Лондон коленичиха и скандираха "Без правосъдие няма мир", а след това преминаха покрай сградата на парламента и стигнаха до посолството на САЩ.

Неколкостотин души протестираха до американското посолство в Берлин с плакати, на които пишеше "Правосъдие за Джордж Флойд", "Спрете да ни убивате" и "Кой е следващият".

Смъртта на Джордж Флойд след ареста му миналия понеделник предизвика вълна от протести в САЩ, отприщвайки отдавна тлеещ гняв заради расови предразсъдъци в американската правосъдна система, посочва Ройтерс.

Някои митинги прераснаха в насилие, след като демонстранти блокираха уличното движение и влязоха в сблъсъци с полицията за борба с безредици. Органите на реда използваха сълзотворен газ и гумени куршуми, за да възстановят реда.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.