Продължава тенденцията за намаляване на броя на заразените с COVID-19 в страната. Новорегистрираните случаи в България са 17, три жени с придружаващи заболявания са починали. Това съобщи на брифинг доц. Димо Димов, секретар на Националния оперативен щаб. За периода са направени 1557 проби с PCR метод.

Медицинска сестра в Ямбол е била заразена с вируса. 

От 17-те нови случаи 11 са в София - 8 са амбулаторни и трима са в лечебни заведения, 3 в Шумен, 2 в Пазарджик и 1 в Ямбол.

Няма констатирани нови случаи за изминалото денонощие сред непълнолетни.

Излекувани са нови 32-ма, като общият им брой достигна 912. Новите излекувани са: София - 5 нови случая, Благоевград - 10, Бургас - 2, Видин - 10, Перник - 5. До момента са излекувани 500 мъже и 412 жени - те с отрицателни PCR тестове и клинично здрави по отношение на респираторното заболяване, като в това число са и 10 деца.

За последното денонощие са починали три жени на 70 години в Пловдив с придружаващо заболяване язва на дванадесетопръстника; на 74 години в Сливен с придружаващо заболяване диабет; жена на 73 години в Александровска болница в София с онкохематологично заболяване. Средната възраст на смъртните случаи от COVID-19 е 65,6 години.

В лечебни заведения с положителен PCR тест са настанени 217 пациенти, от които 22-ма са в интензивни отделения.