Бившият собственик на ЦСКА Александър Томов, който според мнозина е сред главните виновници за фалита на клуба, посъветва ръководството на "Левски" от ефира на бТВ какви да бъдат следващите му действия.

Томов, подобно на много привърженици на "Левски" е на мнение, че не трябва да се отива отново към т. нар. модел "бащица" - един собственик да финансира изцяло отбора и всичко да зависи от него. Той припомни, че по време на втория си престой в ЦСКА е направил опит за публична продажба на акции на фенове, който се оказа неуспешен. Отдаде го на зловредна кампания, отказала фенове на "червените".

Въпреки това левскари сега разпитвали Томов за неговия опит в тази посока. Той обаче не уточни кои точно са тези левскари, дали са ръководни фактори в "Левски" и т. н. Но препоръчва "Левски" тръгне по неговия път с публичното предлагане.

"Хубаво е да има повече заможни акционери, плюс фенове на тима като Тръст "Синя България". Така се прави връзка между любовта на феновете и клуба", каза Томов.

Според него цялата история с джиросването на акциите от Васил Божков на премиера Бойко Борисов е била излишна. Той смята, че решението на Божков да даде акциите на Наско Сираков е добро. Това стана с анкета във фейсбук - в профила на бизнесмена. В отвореното допитване беше включен и самият Томов - вероятно от "червен" привърженик. 

"Без силни ЦСКА (б.р. - не стана ясно кой точно отбор има предвид - ЦСКА-София или ЦСКА 1948) и "Левски" не може да има силен български футбол и това си личи от последните години. Дай Боже двата отбора най-после да се стабилизират", заяви Томов.

Той обясни, че в България, за да бъде един отбор шампион, трябва да има бюджет между 7 и 10 млн. лв. на година.

"Приходите идват през лятото от евротурнирите, а разходите са през цялата година. Затова много отбори ползват кредити през зимата, които се опитват да връщат през лятото", каза още Томов.

Според него "Левски" и ЦСКА трябва да разчитат на собствената си школа. Икономистът няколко пъти изтъкна, че футболът в България излишно се политизира и от това произтичат много проблеми.