Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Белгийското летище „Шарльороа-Брюксел юг“ възстановява работата си от 15 юни, съобщиха от неговата управа.

То бе затворено на 25 март поради пандемията от коронавирус.

Първата авиокомпания, която ще се възползва от отмяната на забраните за пътуване, ще бъде нискотарифната "Уиз еър" (Wizz air). Тя дори бе пуснала в продажба билети за полети още от 3 юни, включително до София. В началото на тази седмица обаче стана ясно, че всичко се отлага за 15 юни.

Предвижда се телесната температура на всички пътуващи да бъде проверявана на входа на аерогарата, намираща се на 50 километра южно от Брюксел. Няма да бъдат допускани хора с температура над 38 градуса. Носенето на маска в сградата на летището ще бъде задължително.

„Шарльороа“ е ключово летище за целия Бенелюкс. То обслужва нискотарифни компании, чиито самолети използват много българи, живеещи в трите страни.

Най-голямото летище в Белгия - „Завентем“ в Брюксел, работи с твърде ограничен капацитет. Полети до София, например, има само в неделя, при това с междинно кацане в Берлин.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.