Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Коронавирусът върлува из Йемен, където здравната система "на практика се е разпаднала", обяви ООН и призова спешно да се съберат помощи за най-бедната страна в Близкия изток, предаде Ройтерс.

"Ние сме в контакт с много от тях (здравни служители от Йемен) и разбираме, че Йемен е на ръба. Ситуацията е много тревожна, съобщават ни, че здравната система на практика се е разпаднала", сподели говорителят на Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси Йенс Лерке. "Казват, че са принудени да връщат хора, защото не разполагат с достатъчно медицинско оборудване", допълни той.

 
По последни данни на СЗО в Йемен има 184 случаи на заразени и 30 жертви. 

"Истинската бройка със сигурност е много по-голяма", изтъкна Лерке.

ООН цели да събере 2 милиарда долара по програми за хуманитарна помощ за Йемен.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.