Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Британският фармацевтичен гигант Astra Zeneca получи днес 1 милиард долара правителствено финансиране от САЩ за експериментална ваксина срещу COVID-19, която разработва университетът в Оксфорд, предадоха сп. "Форчън" и агенция Блумбърг.

Инвестицията ускорява световната надпревара за намиране на ваксина, която е най-сигурната стъпка към рестартиране на спрените заради коронавируса икономики.

Британският производител на лекарства каза, че е осигурил капацитет да произведе 1 милиард дози от ваксината. Той каза, че очаква да е готов с нея през септември, но тя е още във фаза на опити с хора и няма гаранция за успеха ѝ.

Astra Zeneca може да получи общо 1,2 милиарда долара от американското правителство, а то очаква да получи 300 милиона дози от ваксината до октомври.

Това е четвъртият проект за ваксина по света, който получава щедро американско финансиране. Общо 256 милиона долара получи френската фармацевтична компания Sanofi. 

Парите от САЩ ще помогнат да бъде завършена последната фаза на клинични тестове върху 30 000 пациенти и върху деца с ваксината на Astra Zeneca.

 

 

Коментари

Buba Mara's picture
Buba Mara
bubamara

$4 долара парчето. Браво на

$4 долара парчето. Браво на Тръмп. Брекзит ще остави дълбока дупка отзад на мама дер Лайен.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.