Георги Гергов може да се обяснява в любов на Бойко Борисов като свободен гражанин, но не и като лидер на БСП-Пловдив. Това каза пред бТВ соцдепутатът Александър Симов. Наскоро в декларация от БСП-Пловдив на него му бе поискана оставката като говорител на парламентарната група на партията. В декларацията се твърди, че Симов е използвал обидни определения към своите опоненти в партията, като ги е наричал "подлоги", "мишоци", "маймуни", "политически недоразумения". Според пловдивските социалисти той е "вербализаторът на разделението, на остракизма, на омразата вътре в партийните редици".

"Поводът на тази декларация н БСП-Пловдив са мои статии по повод изявленията на Георги Гергов. Открито заявих своята позиция, че подобни изявления в такава ситуация са абсолютно недопустими. Това беше автентична политическа критика спрямо липсата на тяхна политика и спрямо изразени политически позиции на Георги Гергов. Има една групичка хора, които не могат да преживеят, че политическите им амбиции бяха разрушени и че мечтата им да бъдат министри в кабинет на Бойко Борисов няма да се осъществят. Това е големият проблем", коментира Симов.

И дпълни:

"Проблемът е, че от там не сме видели позиция по болезнените проблеми на България. Те са произвели две позиции - едната срещу мен, а другата срещу други четирима мои колеги, които написаха декларация, за да припомнят на Георги Гергов, че в качеството си на свободен гражданин може да се обяснява в любов на Бойко Борисов както си иска. В качеството си на областен председател на БСП в града обаче трябва да съобрази тази своя позиция или най-малкото да я обсъди с организациите".

Той коментира и обвиненията на БСП-Пловдив, че нарушава принципа на другарството.

"Препоръчвам на тези другари да прочетат статията за другарството на Димитър Благоев. Там той казва нещо много важно – другарството не е празна дума, а то се гради на базата на общите ни интереси като политическа формация. Ние като политическа формация в последните години ясно сме заявили, че ще бъдем абсолютна опозиция на това разрушително управление и на стила "Бойко Борисов", който разгражда държавата. Затова мисля, че БСП-Пловдив трябва да ми обяснят спазват ли тази политическа линия. Ние чухме от Георги Гергов няколко пъти една прекрасна оценка на предприетите мерки. Той буквално намекна, че неговата политическа позиция е БСП да влезе в коалиция с ГЕРБ", каза още Симов.

Той бе категоричен, че няма да се оттегли от поста говорител на парламентарната група на БСП и лидерът на партията Корнелия Нинова не е искала това от него.