Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Краят на извънредното положение дойде, но проблемите са все по-отчетливи, а план за излизане от кризата все така няма. Изправени сме пред опасността да заживеем в нещо като полуизвънредно положение, с полуправа и полусъдебна защита. Искаме ли полудемокрация и ще позволим ли недъзите в системата да се възпроизвеждат отново и отново?"

Това се казва в съобщение на гражданската инициатива "Правосъдие за всеки". Движението, което редовно организира протести срещу безобразията в съдебната система, организира "виртуален площад" в събота, 23 май. 

Оттам продължават:

"Какви са възможните решения, ще лекуваме ли "коронавируса в съдебната система" и ще оставим ли Главния прокурор безконтролен? Гражданите отново са на ход."

"Виртуалният площад" всъщност ще бъде "форум, където се събираме заедно с уважавани общественици, експерти и политици, за да говорим по неотложните неща от кризата, която преживяваме и да търсим идеи".

Сред заявените участници са Михаил Екимджиев, Христо Христев, Петьо Славов, Андрей Янкулов, Атанас Славов, Васил Георгиев, Петър Славов, Биляна Гяурова-Вегертседер, Любомир Авджийски, Велислав Величков, Емил Георгиев, Петромир Кънчев, Росен Босев, Димитър Стоянов от „Биволъ".

Началото е от 11 часа на 23 май, събота, в платформата Zoom, на онлайн адрес: https://us02web.zoom.us/j/89938354586.

Достъпът е свободен и публиката ще има възможност да задава въпроси.

Събитието ще се излъчва на живо от фейсбук страницата на Инициатива „Правосъдие за всеки".

https://www.facebook.com/PravosadieZaVseki/

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.