"Краят на извънредното положение дойде, но проблемите са все по-отчетливи, а план за излизане от кризата все така няма. Изправени сме пред опасността да заживеем в нещо като полуизвънредно положение, с полуправа и полусъдебна защита. Искаме ли полудемокрация и ще позволим ли недъзите в системата да се възпроизвеждат отново и отново?"

Това се казва в съобщение на гражданската инициатива "Правосъдие за всеки". Движението, което редовно организира протести срещу безобразията в съдебната система, организира "виртуален площад" в събота, 23 май. 

Оттам продължават:

"Какви са възможните решения, ще лекуваме ли "коронавируса в съдебната система" и ще оставим ли Главния прокурор безконтролен? Гражданите отново са на ход."

"Виртуалният площад" всъщност ще бъде "форум, където се събираме заедно с уважавани общественици, експерти и политици, за да говорим по неотложните неща от кризата, която преживяваме и да търсим идеи".

Сред заявените участници са Михаил Екимджиев, Христо Христев, Петьо Славов, Андрей Янкулов, Атанас Славов, Васил Георгиев, Петър Славов, Биляна Гяурова-Вегертседер, Любомир Авджийски, Велислав Величков, Емил Георгиев, Петромир Кънчев, Росен Босев, Димитър Стоянов от „Биволъ".

Началото е от 11 часа на 23 май, събота, в платформата Zoom, на онлайн адрес: https://us02web.zoom.us/j/89938354586.

Достъпът е свободен и публиката ще има възможност да задава въпроси.

Събитието ще се излъчва на живо от фейсбук страницата на Инициатива „Правосъдие за всеки".

https://www.facebook.com/PravosadieZaVseki/