Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Ваксина за коронавируса може да не бъде открита и затова хората трябва да свикнат да живеят с него, казва британският министър-председател Борис Джонсън. 

В статия във в. "Мейл он сънди" той посочва, че правителството му вече е инвестирало десетки милиони лири в разработката на ваксина, но гаранция за резултата няма.

"Казах, че ще хвърлим всички усилия, които можем, в намирането на ваксина. Остава да бъде изминат дълъг път и трябва да бъда откровен, че ваксината може и да не се сбъдне", пише Джонсън. "Но ние водим глобалното усилие. Някои от най-обещаващите изследвания за ваксини стават тук, в Обединеното кралство, и този уикенд ние обявяваме инвестиция от 93 милиона лири, за да открием нов Център за производство на ваксини и иновации, цели 12 месеца предсрочно."

Пикът на епидемията от новия коронавирус в Обединеното кралство е отминал, каза Джонсън, но страната, където е обявена пълна блокада, ще излиза от нея постепенно в съответствие с изпълнението на пет научно обосновани критерия.

Броят на новите положителни проби за коронавирус е стигнал плато и постепенно намалява, макар тестовете да са били увеличени десет пъти, казва премиерът. Стабилно намалява и броят на приетите в болница пациенти и капацитетът на здравните заведения се е оказал достатъчен, пише още той.

Въпреки това властите препоръчват всеки, който може да остане у дома и да работи оттам, да го направи, като навън спазва изискванията за физическа дистанция и като редовно си мие ръцете.

Не по-рано от юни правителството може да отвори някои училища за повече ученици и да разреши същото да направят някои магазини. Отварянето на местата за отдих, заведенията и хотелите ще бъде възможно най-рано през юли, пише Джонсън.

"Приложенията на Националната здравна служба и на армията, проследяващи контакти, ще ни помогнат да предупредим всеки, който може да е хванал вируса", казва още той в статията. "Като ги молим да се самоизолират, ние ще им помогнем да защитят своите приятели, семейства и близки, като същевременно спираме разпространението на вируса в широката общност."

"Чрез скрининг на пристиганията в пристанища и летища и въвеждане на карантинни мерки ще успеем да задържим броя на инфекциите на ниски нива и можем да дадем на всички останали повече свобода да водят живота си възможно най-нормално", пише той.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.