Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Китай се обяви днес за укрепване на сътрудничеството между Пекин и Вашингтон срещу коронавирусната пандемия, въпреки изявлението на американският президент Доналд Тръмп, че обмисля прекъсване на връзките с Китай, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Поддържането на стабилни отношения между Китай и САЩ е в интерес на двете страни и благоприятства мира и стабилността, каза говорителят на китайското външно министерство Чжао Лицзян.

"Китай и САЩ трябва да продължат да засилват сътрудничеството в борбата срещу епидемията, да победят епидемията колкото се може до-скоро, да лекуват пациенти и да възстановят икономиката и производството, но това изисква те да действат заедно", каза Чжао, цитиран от държавния вестник "Глобал таймс".

Вчера Тръмп каза, че не иска да говори с китайския президент Си Цзинпин на този етап и предупреди, че "може да прекъсне всякакви отношения" с Китай.

Тръмп, който се опитва да обвини Китай, че е източник на коронавирусната пандемия, посочи, че е "силно разочарован" от Пекин за това, че не е успял да спре вируса в самото начало.

Това беше или глупост, или некомпетентност, или умишлено (действие от страна на Пекин), заяви той в интервю за бизнес мрежата на телевизия "Фокс".

Президентът добави, че не е заинтересуван от подновяване на преговорите по първата фаза на търговското споразумение, за което Вашингтон и Пекин се бяха договорили в началото на годината. Тази договорка послужи като примирие в разрастващата се търговска война между двете свръхсили

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.